Allt i vardagen

Vad är profilprodukter?

Inom marknadsföring finns en rad olika strategier man kan ta till för att nå ut till potentiella kunder med sina tjänster. Bland annat gäller det att synas på rätt ställen och att ha en plan för hur man skall vinna förtroende från sina kunder. Samtidigt kan man inte dela upp marknadsföringsarbetet fullt så enkelt. Att synas är någonting som innefattar alla former av marknadsföring som kan tänkas användas. Såväl TV reklam som flygblad, profilreklam eller rollups ryms i denna kategori. Istället kan man ställa sig frågan hur man vill att synligheten skall fungera. Profilprodukter är tämligen unika i det att mottagaren ser varumärket upprepade gånger under sin dag. Rör det sig om en penna blir exponeringen ett faktum varje gång denna penna skall användas. På så vis innebär detta en långvarig synlighetsåtgärd som också kan spridas vidare.

Reklamprodukter

Profilprodukter, reklamgåvor, presentreklam eller profilreklam. I grund och botten handlar det om samma sak. En användbar produkt som bär logotyp från ett företag. Tidigare har det varit ett ganska smalt sortiment att välja bland när man skall trycka upp reklamprodukter. Nu har tiderna gått framåt och det finns nästan ingen som helst gräns för vad man kan göra. Oavsett om det gäller att ha reklam på en bil eller en kam, är det inget som står i vägen förutsatt att det finns tillräckligt utrymme i den budget man satt för marknadsföringen.

Här finns några kända exempel på profilprodukter som vanligen används. Det går även att via denna sida få en uppfattning om pris och vad för volymer det rör sig om.

När man beställer sina första profilprodukter kan det vara nervöst. Alla vill att deras produkter skall se bra ut och om man har ett starkt budskap samt högupplösta bilder, är det troligt att det blir en femetta! Att beställa mindre volymer innebär ofta att man får ett högre pris. Ju fler produkter man införskaffar desto billigare styckpris. Naturligtvis skall man dock inte beställa mer än vad man kan tänkas behöva. Vissa produkter kommer även med ett startpris för att ta fram tryckmallar eller annat som krävs för att man sedan skall kunna trycka upp i volym. Att använda sig av profilprodukter är utbrett och i viss utsträckning någonting som många förväntar sig. Att ha visitkort, pennor eller annat tryckt innebär därför att man håller sig i täten.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *