Allt i vardagen

Utvärdering av din assistans – så gör du

Det är inte alltid en dans på rosor att ha personliga assistenter i sitt hem. Även om dom hjälper till med saker som du annars inte hade klarat själv så kan det vara otroligt påfrestande att aldrig vara riktigt ensam. Det är därför bra att göra en utvärdering av sin assistans, både på egen hand och tillsammans med personalen och företaget, för att utveckla eller förändra genomförandeplanen eller för att bara konstatera att allt flyter på som du önskar.

Assistans på egen hand

En utvärdering av sin assistans och sina insatser kan man gott och väl göra med jämna mellanrum. Det är viktigt att man trivs med sin personal, hur olika moment utförs, hur arbetstiderna är upplagda och allt annat som rör din vardag så att fundera över det kan man göra ofta. Skriv ned sånt du kommer på som du inte är helt nöjd med och se till att ta det med dina assistenter så snart som möjligt. Det kan också vara skönt att göra en utvärdering bara för att bekräfta att allt rullar på på det vis du vill ha det, och det är minst lika viktigt att lyfta fram.

Tillsammans med företaget

Det kan också vara bra att göra en utvärdering av din assistans tillsammans med företaget som verkställer den. På så vis kan båda parter snabbt få en överblick av vad som fungerar och inte, om du har något du vill förändra och om personalen som jobbar hos dig har tips och idéer på hur saker skulle kunna göras annorlunda. Det är en bra sak för alla och kan vara nödvändigt att göra då och då.

Om du är missnöjd

Har du gjort en utvärdering av din assistans både på egen hand och tillsammans med assistansföretaget och kommit fram till flera olika punkter du känner dig missnöjd med är det viktigt att du får hjälp att göra något åt det. Kommer man inte tillsammans överens om någon bra lösning som fungerar för bägge parter kanske det är dags att leta sig vidare till ett annat företag. Det kan bero på flera olika saker och ibland går det att hitta en lösning och ibland inte men man har alltid rätt att byta till ett annat företag om man inte trivs.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *