Allt i vardagen

Så finner du en bra assistansanordnare i Bohuslän

Att finna en bra assistansanordnare i Bohuslän är ett viktigt val och inget beslut man heller ska ta för lätt på. Om det skulle bli någon sorts problem eller om du inte upplever att det fungerar på ett tillfredsställande sätt, går det att relativt enkelt byta till en annan assistansanordnare i länet.

Vad du ska tänka på när du letar efter en bra assistansanordnare i Bohuslän

Det första du behöver fundera på är i vilken form du vill anordna den personliga assistansen. Det finns nämligen flera olika former: du kan köpa assistans från en kommun, företag eller brukarkooperativ eller från en anordnare som du själv äger. Du kan också ha assistansen i egen regi som en egen arbetsgivare.

Dessa olika former har både sina för- och nackdelar. Det är därför viktigt att du förstår innebörden av de olika assistansanordnarna och vad du själv vill ha ut av din assistans. Om du till exempel inte vill lägga tid på administration kanske det inte passar att vara sin egen arbetsgivare. Däremot har du möjlighet att påverka din livssituation och vad som sker omkring dig oavsett vilken assistansanordnare i Bohuslän du än väljer.

Frågor du kan ställa till assistansbolaget

Om du vill köpa din assistans från ett privat företag, ett så kallat assistansbolag, finns det en hel del frågor som du bör beakta och få svar på när du ska välja:

  • Har assistansanordnaren kollektivavtal?
  • Vad erbjuder företaget för kompetensutveckling för de personliga assistenterna?
  • Hur lång uppsägningstid har du?
  • Hur kan du påverka utformningen av din assistans?
  • Har företaget någon speciell inriktning eller intressen?
  • Vad finns det för rutiner kring rekrytering av personliga assistenter?

Dessa är några exempel på frågor som kan vara bra att fundera på och ställa till den eller de assistansanordnare i Bohuslän som du är intresserad av. Om du upplever att den personliga assistansen av någon anledning inte fungerar eller om du vill prova en annan anordnare kan du oftast göra detta på ett väldigt smidigt sätt. Det är varken krångligt eller tidskrävande och den nya assistansanordnaren kan också ibland hjälpa till med bytet. Vidare om personlig assistans i Bohuslän står att se via denna sida.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *