Allt i vardagen

Smörgåstårta vid event

Utan tvekan förknippas smörgåstårta med sommarens fester . I viss konkurrens med sill, rostbiff, lax och potatissallad och annat som äts på en äng eller vid en badstrand ute i det fria – men när det gäller högtiderna såsom födelsedagar, studentfester, dop och annat så är det inget som slår smörgåstårtan en svensk sommar.

En kvick googling bort så hittar du en mängd företag och firmor i Stockholm med omnejd som bakar och levererar till ditt hem den aktuella dagen. Försök att deala med priset om du köper många, framhåll gärna att ni ska ha ytterligare ett event lite senare om några månader och att en lyckad första upplevelse kan öka chansen till ny beställning.

Är man en van, kunnig och intresserad person i köket så finns det gott om recept och videos på nätet att följa för att baka sin egen smörgåstårta. En bra idé innan man ger sig på att baka något till den stora festen är kanske ändå att prova att baka en eller två gånger innan för att vara säker på ett lyckat resultat. Det är ingen rolig start på tillställningen att behöva meddela gästerna att maten som man lovat att bjuda på inte blev riktigt vad man tänkt sig och i panik försöka ringa catering.

Smörgåstårta i god tid

För du är inte ensam om att vilja ha en smörgåstårta till den fest just den där helgen eller datumet. För att vara säker på att det inte blir ett ”nej tyvärr vi hinner inte” när du ringer bagerier, cateringfirmor och butiker likt Coop och Ica som erbjuder att leverera dina smörgåstårtor – var ute i god tid. Särskilt studentveckorna är det högt tryck, börja se över utbudet några veckor innan du gör din beställning för att inte riskera att bli utan.

När du väl bestämt hur många och vilken volym du ska handla kan det vara bra att fundera ut gästerna eventuella särskilda kostvanor. Rostbiff, räkor och lax är väl de allra vanligaste men i dagens klimat med alla allergier och specialkost som folk nästan kräver så är det nog bra att vara förberedd på att alla kanske inte tar för sig av det vanligaste. Kolla även upp laktos och gluten och hitta alternativ för de som behöver.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *