Allt i vardagen

Att jobba hos assistansanordnare på Östkusten

Vill du flytta till Östkusten och söker jobb? Har du erfarenhet av att jobba som personlig assistent, eller vill du prova på yrket, finns möjlighet att söka jobb hos flera olika assistansanordnare.

Var hittar jag jobben?

En fördel med att jobba hos en assistansanordnare är att det finns jobb ”nästan var som helst”. Detta då personer som blir beviljad personlig assistans generellt har rätten att få detta i hemmet. Det finns minst tre kategorier av arbetsgivare att kontakta:

 • Privata assistansanordnare
  De flesta personer, som har rätten till personlig assistans, väljer att få denna hjälp via privata assistansanordnare. Med andra ord vårdbolag som tar ansvar för allt från rekrytering och arbetsgivaransvar till försäkringar och löneutbetalningar.
  Den summa som brukaren får som assistansbidrag går till detta bolag och största delen går till lön till de assistenter som utför jobbet. Annonser kan hittas exempelvis på Blocket Jobb, Arbetsförmedlingens hemsida och Indeed.
 • Kommunens utförare
  Det går även att kontakta den kommun på östkusten som man tänker sig flytta till. Ring växeln och be att bli kopplad till de som är ansvariga för personlig assistans. De kan sedan svara på om du kan börja som vikarie i en vikariepool eller om det finns tjänster att söka.
 • Brukare som själva är arbetsgivare
  Om brukaren väljer att vara arbetsgivare själv är det även den personens ansvar att rekrytera. Det kan ske på allt från Facebook och Blocket till Arbetsförmedlingens sida. Skillnaden är att det inte är ett assistansbolag som du blir anställd av utan av brukaren. Skulle ni inte komma överens kommer du bli uppsagd och utan jobb. Detta till skillnad mot att jobba på ett assistansbolag där bolaget har flera brukare och kan hitta andra lösningar.

Söka efter assistansanordnare på östkusten

Är det inte viktigt vilken stad du behöver flytta till? Det viktiga kanske enbart är att hitta en stad på östkusten. Anmäl ditt intresse till flera assistansbolag och lägg in bevakningar på jobbansökningssidor så som Indeed. Du kommer då få mail eller sms när ett jobb finns som matchar dina önskemål.

Vad är lönen?

Under 2018 var genomsnittlig månadslön för de som jobbade med personlig assistans 23 700 kr. Detta enligt en sammanställning av en av de större webbportalerna inom personlig assistans. Yrkeskollen anger att däremot att medelllönen är 27 000 kr. Det är viss skillnad men visar ändå ungefär vad man kan förvänta sig.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *