Allt i vardagen

Så kontrollerar du att en flyttfirma i Göteborg är seriös

Allt för många bokar en flyttfirma utan att kontrollera hur seriösa de egentligen är med sin verksamhet. Risken är exempelvis att bohaget inte är försäkrat under flytten! Så här enkelt kan en flyttfirma i Göteborg kontrolleras innan de bokas.

Kontrollera historik och ekonomi

På Allabolag.se listas samtliga aktiebolag i Sverige. Det går visserligen att söka på namn på företaget men enklast är att använda dess organisationsnummer för att få fram all information. Bland den information som går att se finns:

  • Hur länge har företaget funnits?
  • Vilka är det som är ägare?
  • Omsättning och resultat senaste åren

På detta sätt går det att se om företaget har lång eller kort erfarenhet av branschen samt att de har god ekonomi.

Trafiktillstånd för att få flytta gods

Boka aldrig en flyttfirma som inte har trafiktillstånd! Det går att kontrollera via Transportstyrelsens hemsida. Orsaken är att företag måste ha detta tillstånd för att få transportera gods åt privatpersoner och företag. Det har däremot visat sig att vissa flytt- och städföretag i Göteborg har utfört flytt utan att ha haft detta tillstånd. Till stor sannolikhet har det handlat om okunskap om de krav som ställs på en flyttfirma.
Om en flyttfirma inte har trafiktillstånd så är det inte säkert att deras försäkring gäller. Detta utifrån att försäkringen bara gäller så länge som företaget bedriver laglig verksamhet.

Omdömen visar en tydlig bild

Reco, Trustpilot och Google är tre olika recensionstjänster. I korthet kan kunder till företag över hela Sverige skriva in sina åsikter om företaget och sätta betyg på det. Detta är självklart även något som en flyttfirma kan lyfta fram i sin marknadsföring. Det finns exempelvis ett företag i Göteborg med 1000 recensioner på Reco som blivit ”Rekommenderat företag” på den recensionssidan åtta år i rad.

Välja flyttfirma i Göteborg – Checklistan

Kontrollera Allabolag.se
Ger företagsfakta och historik.
Kontrollera Trafiktillstånd
Visar att företaget har rätten att flytta gods.
Se på tidigare omdömen
Visar ett generellt omdöme om företaget.
Se på utbud av tjänster
En viktig punkt är även att se på utbudet av tjänster. Det är överlag smidigt att få hjälp med så mycket som möjligt i flytten av en och samma flyttfirma. Det kan vara allt från att få packhjälp och demontering av möbler till flytt, flyttstädning och magasinering.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *