Allt i vardagen

Så kan du frakta mer saker på din cykel

Så kan du frakta mer saker på din cykel

Oavsett om du pendlar till jobbet eller bara utför ärenden på stan kan du frakta det mesta på din cykel om du bara anstränger dig tillräckligt mycket. Genom att följa nedanstående råd kan du enkelt kånka runt på mer saker på dina cykelturer.

Egentligen går det att frakta nästan vad som helst på en cykel: möbler, gödselsäckar, brädor och människor. Det krävs lite planering och muskler men det är faktiskt inte särskilt svårt att frakta större föremål via cykel. Ofta kan det vara svårare att komma på hur man ska få med sig de mindre sakerna såsom kaffemuggen, matvarorna, nyckel, plånbok, telefon, en extra tröja och kanske några bakelser till fikat.

En ryggsäck kan bli svettig och obekväm att bära efter bara några kilometer på cykeln, och de flesta billiga cyklar du ser i butikerna har inte ens en cykelväska. Du tvingas därför vara lite påhittig och hitta på egna sätt att få med dig dina saker i vardagen. Här är några tips på hur du kan lyckas med detta:

  • Skaffa en cykelkorg. Genom att sätta en cykelkorg på din cykel kan du på ett enkelt och billigt sätt göra livet lite enklare för dig själv. Vissa typer av styren gör det svårt att fästa en korg, men genom att byta ut styret kan du förändra detta.
  • Montera en pakethållare. En pakethållare bak på cykeln är förmodligen ett av de smidigaste cykeltillbehören som någonsin uppfunnits. De kostar allt från en hundring till flera hundralappar och de billiga pakethållarna gör ofta jobbet. Du kan spänna fast nästan vad som helst direkt på pakethållaren. Tipset är dock att lätta lite mer på lädret och även investera i ett par sadelväskor. Dessa finns i flera olika utföranden och hjälper dig att frakta ännu fler föremål på din cykel.
  • Använd din fantasi. Fantasi är nyckeln till att lösa olika problem när det kommer till att frakta saker på cykel. Om du ska åka och köpa mjölk på din racercykel som saknar pakethållare, kan du till exempel använda din jacka eller din cykeltröja för att förvara mjölken under cykelturen.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *