Allt i vardagen

Lär ditt barn cykla

Att lära ditt barn att cykla är något av en milsten och en oförglömlig upplevelse för er bägge. Vi föredrar att använda oss av denna metod, som skiljer sig åt från den traditionella metoden där du som förälder springer bredvid cykeln. Vi har nämligen funnit att den metod vi går igenom här nedanför leder till att barnet inte cyklar omkull lika ofta och att han eller hon lär sig cykla snabbare. Många barn behöver inte mer än 15 till 20 minuter för att komma igång med sin cykling.

  1. Ta bort eventuella stödhjul från barnets cykel. Sänk sadeln så barnet kan enkelt kan nå marken med fötterna när han eller hon sitter på cykeln.
  2. Hitta en grässluttning med en lätt nedförslutning.
  3. Spänn fast cykelhjälmen på ditt barn och knyt hans eller hennes skosnören.
  4. Gå halvvägs uppför sluttningen och håll i cykeln medan ditt barn sätter sig på den. Se till att barnet sitter i sadeln med fötterna på marken.
  5. Försök få barnet att slappna av så mycket som möjligt, så armbågarna är lösa och lediga och att barnet håller lätt i styret. Förklara att det är enklare att balansera på cykeln om man tittar framåt istället för nedåt.
  6. Säg åt barnet att lyfta på fötterna och skjuta sig nedför kullen utan att trampa. Påminn barnet om att han eller hon kan sätta ner fötterna för att sakta ner om det blir otäckt. Om pedalerna på cykeln är i vägen för barnet bör du nu avlägsna dem från cykeln.
  7. Återupprepa steg 4 till 6 tills ditt barn kan cykla nedför kullen utan att sätta ner fötterna i marken.
  8. Därefter sätter du tillbaka pedalerna på cykeln igen, om du har tagit bort dem, och får barnet att glida nedför kullen med fötterna på pedalerna. Säg till barnet att inte trampa på pedalerna.
  9. När barnet har lärt sig att balansera på cykeln och glida nedför kullen med fötterna på pedalerna utan att trampa, är det dags att lära barnet trampa på pedalerna.
  10. Höj sedan sadeln och leta upp en plan yta där barnet kan cykla omkring och träna på att svänga, bromsa och starta från stillastående.

Barncyklar kommer i en uppsjo modeller, försök välja så passande så möjligt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *