Allt i vardagen

Pokemon kort lär barn flera olika färdigheter

Visste du att barn kan lära sig flera olika färdigheter bara genom att samla på pokemon kort samt att spela med dessa? Många föräldrar tror till en början att detta bara är ännu en i raden av dyra fritidsintressen. Detta tills de lär sig hur spelet faktiskt spelas och vad det går ut på. I själva verket finns det nämligen mycket som barn kan lära sig från detta mångfacetterade spel.

Fördelarna för barn att spela med pokemon kort

Så vilka är då fördelarna med att spela med pokemon kort, kanske du undrar? I grund och botten är detta ett sällskapsspel som i mångt och mycket liknar ett klassiskt brädspel. Faktum är att det har flera likheter med spel som till exempel schack eller mahjong. Dessutom är spelet komplext och låter barnets hjärna jobba på högvarv.

Spelet och korten ser bland annat till att utveckla ditt barn på följande sätt:

  • Kognitiv förmågan. Alla spelare behöver en kortlek med 60 pokemon kort för att kunna spela spelet. Leken består av olika slags kort och spelaren kan antingen köpa en färdig kortlek eller skapa sin egen. Sedan finns det fler än 600 olika pokemons och många tusentals olika korttyper. Det betyder att ditt barn behöver använda sin kognitiva förmåga för att bygga sin kortlek och använda den för att vinna över sin motståndare.
  • Kritiskt tänkande. Spelet påminner även om Risk på så sätt att det involverar en hel del strategi och slump. Barnet behöver bland annat fundera på vilken pokemon som ska skickas ut på slagfältet först. Sedan är frågan när han eller hon ska använda de övriga korten av olika slag under spelets gång. Barnet behöver lära sig att förutse motståndarens nästa drag för att bli framgångsrik.
  • Analytisk förmåga. Även barnets analytiska förmåga utvecklas av att spela detta underhållande spel. För efter avslutat spel är det dags att förbereda sig för nästa. Detta oavsett om barnet vann eller förlorade den senaste bataljen. Här behöver barnet utveckla sin analytiska förmåga för att utvärdera vad som gick bra eller dåligt och hur strategin bör anpassas till nästa omgång.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *