Allt i vardagen

Beställa catering i Stockholm – när passar det?

Antalet firmor som erbjuder catering i Stockholm är stort och det finns många typer av mat att välja bland. Vanligt på menyerna är bland annat bufféer av olika slag, plockmat och mingelmat. Men vid vilka tillfällen passar egentligen catering? Svaret finner du nedan!

Catering på bröllop

Många av dom firmor som erbjuder catering i Stockholm har garanterat fixat maten till ett och annat bröllop. På den stora dagen vill många servera god mat men få har tiden att fixa med det själv, och då är detta både ett smart och populärt alternativ.

Catering vid begravning

Även i samband med en begravning kan det vara både skönt och lämpligt att beställa catering till det tillhörande ”begravningskaffet” som brukar hållas efteråt. Här är det vanligt med enklare mat, så som:

  • Smörgåstårta
  • Matiga smörgåsar
  • Lättare plockmat

Givetvis går det att beställa vad som helst från menyn hos den firma som väljs men det vanligaste är som sagt något lite enklare.

Privata fester

50-årsfest, släktträff, dop eller annat – catering är vanligt på många typer av privata tillställningar men kanske främst då sällskapet är lite större. En del firmor har en minimumgräns på antal portioner. Att beställa catering till 2 personer är å andra sidan kanske heller inte så nödvändigt.

Företagsevent

Det är troligen få städer som är bas för så många företagsevent som Stockholm och det kanske inte är så konstigt egentligen. Precis som vid bröllop är det säkerligen många firmor som stått för maten på någon form av event – vissa kanske jobbar mer eller mindre uteslutande med just det.

På den här typen av event är det vanligt med catering i form av till exempel mingelmat och snittar eller festliga smörgåsar.

Att tänka på vid catering inom Stockholm

Kort och gott – att beställa catering i Stockholm, och på andra platser också för den delen, passar vid dom flesta typer av tillfällen. Kanske till den stora festen hemma i trädgården, till det efterlängtade bröllopet eller kanske vid en av livets svåra stunder när en nära anhörig går bort.

Bra att tänka på är dock att vara ute i relativt god tid med beställningen, då det kan vara svårt att hitta en tillgänglig firma med kort varsel. Annat att tänka på är att kolla vad olika firmor erbjuder, samt vad det kostar, för att öka chanserna att bli riktigt nöjd.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *