Allt i vardagen

3 sätt att prova på en infraröd bastu

Att basta infraröd bastu har blivit populärt och förespråkas av både läkare och världskändisar. Många drömmer om att ha en hemma men som med mycket annat är det också många som vill prova på innan ett köp görs. Nedan följer tre sätt att prova en infraröd bastu – utan att behöva köpa och installera en fullstor för tusentals kronor.

Infraröd bastu på spa

Spaanläggningar och liknande har idag ofta minst en infraröd bastu att erbjuda sina gäster. För att vara på den säkra sidan kan man alltid söka reda på ett spa eller annan anläggning i närheten på nätet, för att försäkra sig om att en infrabastu finns innan man gör ett besök.

Nackdelen med detta alternativ är att det kan vara många andra besökare där samtidigt och att man kanske inte får så mycket lugn och ro som man önskar. Några tips för att slippa undan andra gäster är att:

  • Besöka anläggningen på förmiddagen
  • Göra besöket under en vardag

På detta sätt kan man möjligen få utforska bastun någorlunda ostört, om man nu tycker att det känns viktigt.

Portabel infraröd bastu för hemmabruk

En fullstor och ”riktig” infraröd bastu är en stor investering som dessutom kräver planering vad gäller placering och annat. För den som vill prova på att basta infraröd bastu mer regelbundet, men som inte har vare sig budgeten eller platsen, finns ett alternativ och det är att införskaffa en portabel infrabastu.

Dessa påminner lite om ett tält till utseendet, där man sitter och bastar med huvudet utanför. Den portabla modellen är liten och kan placeras var som helst och kan dessutom enkelt plockas undan. Den kostar ett par tusen kronor – men är billigare än en fullstor modell och i det långa loppet även billigare än att springa på spa stup i minuten.

Hos någon som känner någon…

Kanske har du hört att bekantas, bekantas, bekantas har införskaffat en infraröd bastu kan även det vara ett alternativ för att ta en närmare titt och kanske till och med prova att basta. Det må vara långsökt men säkert inte omöjligt eftersom många verkar satsa på just en sådan framför andra modeller idag.

Kanske är det till och med en släkting, en nära vän eller grannen som skaffat en och då blir det ju såklart ännu enklare!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *