Allt i vardagen

Upptäck en whiskey bar i Stockholm

Ta chansen att uppleva en whiskey bar i Stockholm och säkerställ att kvällen blir ett minne för livet. Med en gemytlig bar, rustik inredning och ett stort utbud av whiskey från flera olika länder finns det något för alla, oavsett förkunskaper om just whiskey. Ett brett utbud av whiskey, traditionellt tillverkad på fina råvaror och lagrade på fat, finns redo att avnjutas.

Ta upplevelsen av en Whiskey bar i Stockholm till nya nivåer

Kombinera upplevelsen av klassisk whiskey med att insupa Stockholms mysiga atmosfär. I Gamla stan med sina kullerstensgator är det lätt att drömma sig bort till svunna tider med eleganta kläder, gaslyktor i gathörnen och levande musik på stadens restauranger, caféer och pubar. Detta ger en extra dimension till den mytomspunna whiskeyn som har druckits av både vikingar och presidenter, utöver de många livsnjutare som har upptäckt tjusningen med whiskey.

Tre tips för den som vill lära mer om whiskey

  • Det finns möjlighet att gå på provning av olika whiskeysorter, vilket är ett perfekt sätt att få prova några olika typer av whiskey och därmed skaffa sig referenser för att veta hur man ska fortsätta sin expedition i whiskeyns land.
  • Dock är det inte alltid lätt att komma ihåg vilka sorter man har fått prova. Det kan därför vara en bra idé att spara sina whiskeyupplevelser i en anteckningsbok eller en app för att samla på sig mer och mer kunskap efter hand.
  • Låt sedan nyfikenheten leda utforskandet och hitta fram till vilken slags whiskey som passar bäst för de egna smaklökarna och vid olika tillfällen!

Whiskey eller whisky – varför stavas det olika?

Det finns några olika teorier om varför ordet whiskey har två olika stavningar. Från början kommer “whiskey” från gaeliskans ord för vatten, men har med tiden fått en helt annan betydelse. Om man ser till var de olika stavningarna förekommer och har förekommit så är det faktiskt mest på Irland och i USA som de lägger till ett “e”, medan andra whisky-länder som Skottland, Australien och Kanada producerar just whisky – utan e.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *