Allt i vardagen

Så inreder du ett fritidshus i bergsmiljö på bästa sätt

Föreställ dig själv dina drömmars fritidshus beläget i en enastående vacker bergsmiljö. Det kan till exempel handla om en stuga i närheten av en skidbacke eller en timmerstuga vid bergsfoten. Om du tittar lite grann inuti själva huset kanske du föreställer dig att inomhusmiljön är fylld av mysiga textilier och diverse träiga färgtoner? Uppe i taket kanske din blick fastnar på träbjälkar som skänker dig en varm känsla. Dessutom kanske du har satt in en mysig eldplats som håller dig varm när det är kyligt utomhus.

Att skapa en vacker och mysig stuga som den vi just har beskrivit behöver inte vara ouppnåeligt. Allt du behöver göra är att bygga eller köpa ett fritidshus och sedan inreda det på detta sätt. Läs vidare så tipsar vi om hur du kan göra detta utan att spräcka din budget!

Tre tips för dig som vill inreda ett fritidshus beläget i en bergsmiljö

När du försöker inreda din stuga utan att gå över budget bör du tänka på att:

  • Fokusera på de vackra vyerna. Ponera att du bygger ett fritidshus som är beläget i en vacker bergsmiljö. Då vill du naturligtvis fokusera på de vackra vyerna i samband med byggandet och inredandet. På så vis kan du säkerställa att de natursköna vyerna hamnar i centrum och får spela huvudrollen. För att få till stånd detta behöver du inte nödvändigtvis sätta in helt nya fönster utan du kan istället göra om de som redan finns. Se bara till att undvika att möbler eller stora gardiner skymmer sikten ut genom fönstren.
  • Släpp in utomhusmiljön i stugan. Ett annat tips som vi har är att du låter den sköna utomhusmiljön släppas in i stugan. Detta kan du enklast göra genom att införliva mycket av naturens gröna växter i fritidshuset. Genom att göra detta tillför du inte bara vackra färger utan även din hälsa kan faktiskt gynnas av att omges av sådant som är grönt och naturligt.
  • Var inte rädd för färger och mönster. Det sista tipset som vi ger dig är att inte vara rädd för mönster och färger. Omfamna istället dessa när du väljer de mattor, kuddar, filtar och andra textilier som ska finnas inuti stugan.