Allt i vardagen

Hitta rätt villaförsäkring – tre tips

Det är inte bara nyblivna villaägare som har anledning att se sig om efter en bra försäkring för hemmet – faktum är att det är bra att se över och jämföra med jämna mellanrum. För att hitta rätt villaförsäkring finns flera bra tips – bland annat att fråga vänner och bekanta samt att kolla hur resultaten på olika jämförelsesidor ser ut.

Se över utbudet

Första steget för att hitta rätt villaförsäkring är givetvis att ta en titt på hur utbudet ser ut. Dom största bolagen känner säkerligen dom flesta till men idag är utbudet långt större än så. Det finns mängder av aktörer på marknaden och det kan vara värt att överväga andra alternativ. Läs på om olika aktörer och skriv upp några av dom som känns minst intressanta för att komma ett steg närmare till att hitta rätt.

Fråga runt bland vänner och bekanta

Andras erfarenheten kan ofta vara till stor hjälp och så även när det gäller att hitta rätt villaförsäkring. Fråga runt bland vänner, kollegor och bekanta om vad dom har valt för villaförsäkring samt om dom är nöjda med valet.

Allra bäst är det att fråga någon som vid något tillfälle har behövt utnyttja sin försäkring – det är ju trots allt då det visar sig om den varit bra eller mindre bra. Fråga även om personen / personerna har någon erfarenhet av kontakt med kundservice och annat som känns viktigt för dig.

Jämför för att hitta rätt villaförsäkring

Vad händer om villan angrips av ohyra eller ännu värre, brinner ner eller blir förstörd på annat sätt? För att hitta rätt villaförsäkring för den egna villan kan det löna sig att jämföra. Vid en jämförelse finns ett flertal saker att kolla upp – inte minst vad som ingår och inte. Många, men inte alla, försäkringsbolag erbjuder bland annat följande när villaägare tecknar en försäkring:

  • Drulle
  • Reseförsäkring
  • Bonus- och rabattsystem

Sedan är det förstås även viktigt att kolla upp hur mycket dom olika alternativen kostar samt vilken självrisk som gäller. Generellt ger en dyrare försäkring ett bättre skydd men det behöver inte nödvändigtvis vara så – både upplägg, villkor och priser kan skilja sig en hel del. Ett tips är att besöka en jämförelsesida där olika bolag, dess försäkringar, priser och annan bra information redan har jämförts för att få en bra bild av dom olika alternativen.