Allt i vardagen

Fungerar ditt lägenhetslarm? Så tar du reda på detta!

När du har investerat i ett lägenhetslarm vill du förstås säkerställa att larmet fungerar. För vilken funktion fyller egentligen ett larm som inte fungerar på ett korrekt sätt? Om du aldrig tidigare har testat ditt system, eller om det var ett tag sedan du gjorde detta, bör du ta dig tid att kontrollera så det verkligen gör sitt jobb. Du vill ju trots allt få ut mesta möjliga värde av de pengar du har investerat i ditt lägenhetslarm.

Här delar vi med oss av några tips som kan hjälpa dig att avgöra huruvida ditt larm fungerar som det ska. innan du testar ditt system, bör du säkerställa att alla dörrar och fönster är stängda och låsta.

Läs manualen till ditt lägenhetslarm

Det är inte den roligaste läsningen som finns, men den manual som medföljde till lägenhetslarm är det viktigt att du läser igenom för att du på bästa sätt ska kunna testa systemet. Det finns förmodligen ett avsnitt i manualen där det tydligt framgår hur du ska gå tillväga för att på rätt sätt testa ditt system utan att utlösa ett falsklarm. Om du trots detta har frågor om hur du testar ditt system, bör du kontakta leverantören av ditt lägenhetslarm.

Välj tidpunkt för testet med omsorg

När du testar ditt lägenhetslarm kommer det förstås medföra en del oväsen, och du vill inte störa dina grannar mer än nödvändigt. Du bör därför välja att utföra testet på en tidpunkt då dina grannar inte befinner sig hemma eller sannolikt är vakna. Om du har husdjur eller barn som kan vara särskilt känsliga för höga ljud, bör du försöka ordna med passning av dessa på annan plats. Du kan även be din partner att rasta hundarna under tiden du testar ditt larmsystem.

Berätta för din larmleverantör att du testar larmet

Ring gärna upp din larmleverantör och berätta för dem att du ska testa ditt larm. De har vanligtvis riktlinjer för hur du ska gå tillväga när du utför testet. Genom att samarbeta med din larmleverantör kan du undvika falsklarm och de kostnader som dessa i vissa fall kan medföra.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *