Allt i vardagen

En närmare titt på hur Merax hanterar betalningsanmärkningar

Många traditionella kreditgivare ser betalningsanmärkningar som ett problem när det kommer till att bevilja lån. Men Merax går mot strömmen i detta hänseende genom att erbjuda lån även till personer med betalningsanmärkningar. Hur fungerar då detta och vilka är fördelarna och riskerna med det? Fortsätt att läsa så får du svar på denna fråga!

Kort om betalningsanmärkningar

En betalningsanmärkning är en anmärkning som kan framkomma när en långivare gör en kreditupplysning på dig. Du kan få en sådan anmärkning om du misslyckas med att betala en skuld eller faktura i tid. Detta är vanligtvis en röd flagg för traditionella kreditgivare. Det signalerar nämligen en högre risk för att du inte kommer kunna betala tillbaka ditt lån.

Så ser Merax på saken

Merax skiljer sig från många andra kreditgivare genom att erbjuda lån upp till 30 000 kr även till personer med betalningsanmärkningar. Detta kan vara till stor hjälp för individer som är i behov av finansiering men har svårt att få lån på grund av sitt ekonomiska förflutna.

Värt att notera är dock att långivaren inte nödvändigtvis erbjuder lån till precis alla personer som har betalningsanmärkningar. Det finns fortfarande vissa kriterier som måste uppfyllas. Det är till exempel osannolikt att du beviljas ett lån om du har en aktiv skuld hos Kronofogden. Detsamma gäller också om du har en mycket omfattande historik av betalningsproblem.

Fördelarna med att denna långivare ibland kan se mellan fingrarna med betalningsanmärkningar är:

  • Tillgängligheten. De gör det möjligt för personer som annars skulle ha svårt att få lån att få tillgång till finansiering.
  • Förbättrad kreditvärdighet. Om du betalar tillbaka ditt lån i tid kan detta vara ett första steg mot att förbättra din kreditvärdighet.
  • Snabb tillgång till kapital. Med utbetalning redan samma dag kan du erbjudas en snabb ekonomisk lättnad vid behov.

Risker att vara medveten om

Även om det finns många fördelar med att låna pengar via Merax finns det också vissa risker som du bör vara medveten om:

  • Högre ränta. På grund av den ökade risken vid utlåning kan du få låna till en högre ränta jämfört med ett traditionellt lån.
  • Skuldfälla. Risken att du fördjupar din skuldsättning är också högre, särskilt om du redan har ekonomiska problem.
  • Kortsiktigt tänkande. Ett snabblån bör inte ses som en långsiktig lösning på ekonomiska problem.